Bilservice & bilreparationDiagnosBromsservice & bromsreparationerBatteriserviceBelysningService av avgassystemExtratjänsterPlåtskador & KrockskadorDäckserviceBilglasDieselserviceAC-serviceService av tilläggsvärmareSläcka tvåor
Bosch Car Service

Automekano i Göteborg AB

Meny

Däck

Däck

Vi har dina nya däck!

Det är ingen överdrift att säga att egenskaperna på dina däck är livsviktiga. Ett par slitna sommardäck kan till exempel öka bromssträckan med upp till 70%. Valet av däck är inte bara viktiga ur säkerhetssynpunkt. Däcken har också betydelse för ljudnivån i kupén och körkomforten. I vår butik hittar du ett sortiment av nya däck från ledande kvalitetsmärken som uppfyller alla krav på säkerhet, ljudnivå och prestanda - sommardäck, dubbdäck och friktionsdäck. Vi kan få fram alla däckfabrikat men har Vredestein och Apollo som våra främsta märken. Våra medarbetare i butiken har kunskapen att vägleda dig fram till vilka dimensioner och däck som lämpar sig bäst för just din bil.

Hur vet du när det är dags för nya däck?

Minimikraven för mönsterdjupet för sommardäck är 1,6 millimeter. För att vinterdäck ska uppfylla säkerhetskraven krävs minst 4 mm. Eftersom däckets gummiblandning hårdnar kan också egenskaperna försämras med tiden. I vilken takt detta sker beror på hur däcket har förvarats eller lagrats. Normalt, utan hänsyn till slitage och körsträcka, brukar vi rekommendera att man inte använder sommardäck som är äldre än åtta år och vinterdäck som är äldre än fyra år. På däckens sida finns en fyrsiffrig s.k. DOT-kod som anger vilken vecka respektive år däcket är tillverkat. Om du är osäker på om dina däck håller måtten är du givetvis välkommen in till vår verkstad för en kontroll.

bil

Auktoriserad märkesverkstad för SsangYong

Vi är utöver Bosch Car Service även auktoriserad märkesverkstad för SsangYong med elva års erfarenhet av deras modellprogram.

Service av SsanYong

Vi utför all service samt säljer reservdelar till SsangYong. Vi kan även vara behjälpliga med hyrbilar till vettiga priser under reparationstid.

"En innovativ och respekterad koreansk biltillverkare."

SsangYong är en traditionell koreansk tillverkare av SUV och fyrhjulsdrivna fordon. Under mer än 60 år har Ssangyong specialiserat sig på bilmodellen SUV och på fyrhjulsdrivna fordon som skiljer sig från mängden både när det gäller teknik och design.

Utgångspunkten har alltid varit att erbjuda föraren högsta kvalitet och en förstklassig körupplevelse. SsangYongs bilar produceras med branschens modernaste produktionsmetoder och strängaste kvalitetskrav. Ssangyong säljs i mer än 115 länder över hela världen och erbjuds av ett nätverk av auktoriserade återförsäljare i Sverige.

Automekano i Göteborg AB - en bilverkstad inom Bosch Car Service

Vi är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service - den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken - bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Välkommen till Bosch Car Service!